3 januari 2011

Widgets

Jag har snöat in på Widgets. Dvs den ruta du ser här överst i höger meny. Just denna kommer från Twitter och visar alla twittrar med orden; Piteå, Luleå, Älvsby eller Norrbotten i sina inlägg. Rätt intressant om jag får säga det själv.
Jag håller på med ett annat litet projekt som kommer att innehålla fler widgets. Jag gissar att det är inne med widgets. Att omedelbart kunna visa vad som händer på en annan blogg eller webb direkt på min egen blogg eller webb. Lockas man av det man ser så klickar man vidare, annars struntar man i det helt enkelt.
Det är väl en del av genvägssjukan som finns. Man ska kunna se allt nu och direkt. Bara ett klick så ska man hamna rätt direkt. Man brukar ju säga att man kan stå ut med tre klick på en hemsida innan man ska ha hittat rätt information men med en widget så klipper du några klick så att säga. I den bästa av världar, naturligtvis.
Just nu söker jag efter en widget som ska kunna visa aktuella YouTubefilmer. Direkt alltså. Det finns en del men jag är inte nöjd ännu.
Det borde finnas, tycker jag.
Bara att söka vidare, givetvis.

Inga kommentarer: