5 januari 2011

Temperatur

Det är kallt. Igen. Relativt. Allt är relativt. Men ändå, rätt så kallt. På denna sida kan man ha koll, över temperaturen i Sverige. Kallast just nu när detta skrivs är Abisko. Nästan 24 grader.
Själv har jag 22 grader. Här kan man se. Sidan uppdateras lite sporadiskt och när jag har min dator igång. Men ändå. Givaren sitter vid mitt potatisland. Alltid något. Överföringen sker trådlöst till mitt köksfönster där enheten sitter och är kopplad via en USB-kabel till min dator. Värdena uppdateras varje minut när jag har datorn igång. Det är något svalt inne. Det beror på att enheten är placerad vid fönstret. Typ 16 grader. Alltid roar och retar det något att jag vet hur kallt det är ute och inne, var jag än befinner mig.
Varmast på temperatur.nu är Stockholm med hela plus 3,5. Det är olika. Själv har jag tagit en entimmas promanad i 20-gradig kyla. Det är OK. Det är en fråga om kläder, som vanligt.
En god vän hade lite kallare när de skulle starta bilen från Nikkaloukta i december. Drygt 44. Då är det kallt. Då vill det till att man har en bra overall i bilen om något skulle hända.
Själv är jag både trygg och otrygg i kylan. Jag eldar på och det går inte mer ström i huset för att det är kallt. Det känns bra. Som den snåle gubbe jag är så vill jag spara ström. Då eldar jag så gärna. Då är varenda svettdroppe med allt slit med ved och ved och ved värd sin vikt i guld. Då står jag någon minut extra i duschen och njuter. Otryggheten ligger i att något ska gå sönder. Pannan, acktankarna, pumparna osv. Allt kan alltid hända. Förspilld energi. Dumt att oroa sig, bara att njuta över att jag har det varmt och gott. Dags att lägga in i min Albin, igen. Dags att köra in mer ved, igen. Kanske på lördag. Det finns att ta av.
Det känns tryggt.

Inga kommentarer: