2 januari 2011

Skinka

Det är dags att göra iordning skinkan. Något sent kan någon tycka. Det gör inget, den räcker bara längre. Skinkan inhandlades några dagar före jul men under den tiden fram till jul fanns varken kraft eller motivation att göra den klar. Dagen innan julafton blev jag sjuk och låg hela helgen i feber med ett aktutbesök som topp på detta under juldagen. Den 28:e så åkte jag på jobbet fortfarande med feber i kroppen och någon julskinka var inte att tänkta på innan dess. Det var bara att packa och "he" sig iväg.
Nu när jag åter är hemma och tröttheten så sakta börjar släppa efter en lång natts sömn så torde det vara dags.
I år så har jag köpt en okokt skinka. Det var länge sen man kokade sin skinka, tänker jag. Men nu är det dags. Några timmar i ett sjudande bad, avsvalning och sedan griljering. Betyg kommer senare, blir det bättre om man kokar och kryddar själv?

Inga kommentarer: