4 januari 2011

LG 50 tum plasma-TV

Jo, jag har köpt en TV. Gått in i den tunna världen. Lite större och kanske också lite bättre. Kanske är det en ny standard, femtio tum. 127cm.
Jag brukar nästan skryta med att jag aldrig tittar på TV. Det skorrar just nu. För nu måste jag ju titta eller hur? Använda grejerna.
Vi får se. Den kostade 4 999:- En TV har nästan alltid kostar kring femtusen kronor. Märkligt det där. Hur en TV, i detta fallet rätt så stor, som har blivit billigare och billigare. Kanske också bättre. Det får mig att tänka på att man förr satsade närmast orimligt mycket pengar på att ha en TV. Kanske var det status, kanske var det något som hörde till och gjorde att man hängde med.
Jag funderade ett tag på att säga upp allt. Licens och rubbet. Kolla på datorn och det som sänds där. Play i alla dess former. Lika bra det, kanske. Men nu har jag en TV. Stor och grann.
Jag har sagt upp mitt Boxeravtal. Har bara grundutbudet av kanaler. 1, 2, 4, 6 och 24Norrbotten och kanske någon fler. Det skorrar igen. Ologiskt. Ny televisionsapparat och färre kanaler. Bort med det tjocka TV:n med många kanaler och in med en ny och stor med få kanaler.
Det får bli någon film. Det får bli en kabel till datorn och allt vad det kan innebära. Och sen får jag nöja mig med grundutbudet. Det räcker. Förnöjsamt.
Förnöjsamhet är en dygd, kanske.
Det höll på att gå illa när den stora skulle komma hem. Det är en stor kartong. Större än jag trodde, typ. En munter man i mina egna år gick förbi och satte ord på min tanke när jag stod där utanför Butiken och kliade mig i huvudet; Också ska man få hem den också... Mm, just det. Hem ska den.
I baksätet rymdes den inte. För hög. I bagaget stack den ut rejält. Det fick bli så. Som den gubbe jag är så var jag ute i god tid. Redan halv elva så var köpet avklarat. Lite trafik, tänkte jag. Går nog bra, hoppades jag.
Jag tryckte in kartongen in i bagaget och den kilades fast rätt bra. Luckan lämnades vind för våg. Den föll senare ned på kartongen när farten ökade... Parodi, tänkte jag. Men här ska TV:n hem!
Allt gick bra. Montering och kanalsökning likaså. Har hänt en del på den fronten, minsann.
Skönt.

Inga kommentarer: