1 januari 2011

Läger

Jag har varit på läger. Det sjätte. Ett år hade jag ledigt men de senaste åren har jag varit med, som en länk mellan folkhögskolan och lägerarrangören. Vi talar om Livskraft Polar och de totalt 150 personer om funnits på min arbetsplats. Det har varit fint, stor och mycket bra! Läs gärna PT's artikel HÄR
Som äldst på hela lägret är det en ynnest att som gammal gubbe få fira nyår med så många fina människor. Jag kan intyga att sämre plats finns att fira in det nya året på. Det är intensivt, fartigt, angeläget, omedelbart och riktigt, riktigt bra!
Nyårskvällens tema var USA. Det betyder att nästan alla var utklädda till något som symboliserar detta land i väster. En tjej hade själv sytt en hamburgerklänning. Den var stor och otympligt kring hennes midja men helt klart sevärd. Hon behövde en pall för att kunna sitta.
KIZZ kom på besök och framförde en låt i playback. Rambo fanns på plats, två frihetsgudinnor, inidaner och US-marines likaså, för att bra nämna några.
Det är en fröjd för en något åldrad gubbe att få vara med och se den omedelbara glädjen, ett teknikkunnande som överskuggar det mesta, filmproduktion och bildproduktion, musik och kreativt skapande som sker omedelbart och i ett högt tempo. Alla teknikska prylar hanteras vant och självklart, kombinerat med en god känsla för estetik och performance.
Det går tyvärr inte helt att beskriva men för mig så grips jag av längtan att vara något år yngre och dras med i den positiva anda som präglat mina senaste dagar.
Allt detta kombinerat med en längtan efter tro och hängivelse, där Jesus och det han förmedlat blir och är verklighet i en ung människas liv.
Som jag redan förmedlat så är det en förmån att få vara med, göra ett förhoppningsvis bra jobb, få vara en del i ett nätverk av människor som vill något mer med sitt liv.
Det är stort!
Och jag är trött.

Inga kommentarer: