23 januari 2011

Bra förbrukning

Jag läser i DN en artikel där en person är missnöjd med sin nya bils angivna bränsleförbrukning. Den drar för mycket. Enligt fabrikens uppgifter så ska den dra 0.43 liter per mil men efter att ha kollat under 600 mil och bokfört sin körning så visar det sig att snittet ligger på 0,597. Körningen är blandad. Ibland korta körningar men också längre styrningar till västkusten och till fjälls.
Det finns alltid en differens mellan de uppgifter som presenteras i olika annonser och sedan det som blir i verkligheten. Att kunna uppvisa en låg förbrukning har blivit ett försäljningsargument, det är väl känt. Att sedan få bilen miljöklassad gör inte saken sämre direkt.
Jag är inte förvånad över att det skiljer sig så mycket mellan verklighet och annons.
Vidare läser jag att "Bilisternas körsätt inte liknar testmetoderna". Man menar att det är många olika faktorer som spelar in, kyla, väglag, däck, last etc jämfört med hur förbrukningen mäts enligt en EU-körcykel. Man menar att det ska finnas ett gemensamt sätt att testa alla bilar på samma körsätt.
Men EU-körcykeln får kritik. I en annan artikel skriver Lasse Swärd så här och menar att felet ligger i mätningen, det är därför skillnaden mellan mätning och verkligheten blir så stor;
Körningen sker med specialförare i ett labb. Lampor, luftkonditionering och andra system är avstängda. Slingan är kort och snäll. Den viktigaste faktorn är belastningen på rullarna, som däcken rullar mot. Värdet räknas fram vid ett så kallat utrullningsprov. Detta prov görs med optimala däck, gärna på en slät flygplansraka med behaglig sommartemperatur. Gissa om bilföretagen läger vikt och resurser på detta. Visserligen görs sedan ett uppföljande prov, men avvikelser tillåts med upp till åtta procent.

Hur är det då med min egen bil? Jag kör nu en PEUGEOT 406 2,0 HDI SEDAN av årsmodell 2004. Den inköptes den 9 januari 2010 och den 11 januari 2011 då jag tankade senast hade den gått exakt 3000 mil. Märkligt bara det, på min ära.
Enligt transportstyrelsens uppgifter så ska den förbruka enligt nedan:
Bränsleförbrukning, blandad körning: 5,6 L/100KM
Koldioxidutsläpp, CO2 blandad körning: 147,0 G/KM
Bränsleförbrukning, landsvägskörning: 4,5 L/100KM
Bränsleförbrukning, stadskörning: 7,5 L/100KM
Jag anar att de flesta har en relativt dålig koll på hur mycket bilen drar. Man kollar vid varje tankning i bästa fall och gör sedan ett överslag och man får en känsla.
Jag vet.
Ett av de arv jag fått av min far är att notera varje gång jag tankar. Han noterade även betalning av skatt och försäkring samt även (givetvis) inköp av däck, reparationer etc. Han hade full koll och visste exakt bilens milkostnad. Det gör inte jag. Jag skriver upp när jag tankar.
Min bil drar i snitt 0,547L/mil. Det är oftast långa körningar om ca sex mil, men även kortare kring en halv mil. Det är sommar som vinter, sommardäck som vinterdäck. Det är ensamkörningar men rätt ofta är vi tre fullvuxna personer i bilen. Högsta notering är 0,625 och faktiskt den senaste som jag förklarar med att det varit kallt under jul och nyår och den snålaste körningen ligger på 0,487. Jag kör inte speciellt hårt utan håller oftast hastighetsbegränsningarna + 10km/h
Jag tycker att det är OK. I alla fall om man jämför med uppgifterna om min bil.
Gällande min egen bil så får jag alltså vara nöjd

Inga kommentarer: