10 december 2010

Fulländad gran

Vår lokalt hatade och älskade Piteå-Tidning har i god tradition genomfört den numera välkända och lika årliga grangranskningen. De har speglad, värderat och granskat de många belysta granar som finns uppsatta i varje by. Noteras bör att det är Richard GRANberg som står för de flesta grangranskningarna. Fattas bara annat med det namnet.
Frånsett bedömningen av granarnas utseende så hyllas de många ideella krafter som ger sina byar och samhällen ljus på detta granvis. I år är det en fröjd att läsa om sin by.
Superlativen låter inte vänta på sig. "Fulländad" "Praktexemplar" "Julefrjöd för ögat" är något man kan läsa HÄR i lokalblaskans test av 47 granar i kommunen.
Noteras bör även att Blåsmark och Rådhustorgets gran får fem i betyg. De andra granarna får från noll till fyra i betyg.
På Facebook kan man läsa om den lättnad som valda Blåsmarkare kan känna. Nu är det vår tur. Arnes gran har fått ge ljus till inte bara Blåsmarkare utan till hela kommunen i nära kontakt med Rådhustorgets pampiga skapelse. Jag stämmer in i kommunens mantra; "En levande landsbygd". Vi är med! Vi är inte förbisedda! Vi har en gran som är värd namnet!
Kom och se Arnes gran i Blåsmark!
Jag tar mig friheten att citera herr GRANbergs omdöme om vår gran;

Utseende: Välvuxen, grenrik, tät och fullmatad som ett köpcentrum under julhandeln. Mjukt avrundade former i alla riktningar och bågnande av frodiga barrhängen.

Belysning: Klotlampor draperade i lodräta rader längs grenverket. Lampförsedd stjärna i toppen.

Omdöme: Ett fulländat praktexemplar som är en ren julefröjd för ögat. Sprider en hemtrevlig och mysig stämning i både ljus och mörker.

Betyg: PPPPP

Richard Granberg


Inga kommentarer: