26 november 2010

Nikon Coolpix L22 röd


Jag har köpt en ny kamera. Av rätt fabrikat liksom. En röd. AA batterier vilket gör den mycket mångsidig. SD-kort vilka är rätt billiga. Ett 4GB kostar 149 hos Clas. Liten och lätt att ta med överallt. Tyvärr så har den hela 12 megapixels upplösning, eller 12 390 för att vara exakt. Jag vill inte ha så hög upplösning. Jag använder mina bilder till att visa på datorn i de allra flesta fall. Det finns en uppfattning att fler megapixlar ger bättre bilder. Det är ju sant men det är väldigt få som använder sina bilder till att trycka bilder i minst A4 format på ett tryckeri eller skriva ut den i A1-format. De flesta gör som jag, visar på datorn eller på en digital fotoram. Och då behövs väldigt låg upplösning. Jag hittade ett PC-läge på min kamera. Det kommer jag att använda för det mesta. Det ger små bildfiler och jag kommer att rymma många bilder på mitt minneskort, kameran blir snabbare och utrymmet på datorn blir inte ansträngt.
Om jag orkar ska jag göra en test med lite olika bilder så får vi se vad kameran går för.

Inga kommentarer: