20 oktober 2010

Bundet

Jag brukar säga nej till telefonförsäljare. Tydligen är jag inte konsekvent. Mitt minne sviker mig men... om jag "metar i mitt linne", letar i mitt minne så är det nog så att det för ett år sedan ringde en trevlig försäljare, jag tror han var från Vilhelmina och hade en god fin norrländsk dialekt. Han ville sälja givetvis och menade att IP-telefoni och bredband för 99:-/månad var oslagbart. Jag kunde bara hålla med. Det är verkligen svårslaget. När jag nu ser över detta abonnemang så är det inte svårt att slå. Det har höjts, rejält. Och det är bundet. 24 månader från teckningsdatumet. Tom den 21/10 2011 får jag dras med det dyra.
Det dyra kommer från Alltele som jag är mycket nöjd med. Detta Skelleftebaserade företag har haft god telefonsupport och ställt upp på fler sätt. Men de är dyra!
Konkurrerande Umeåföretaget T3 har ingen bindningstid och är betydligt billigare. Dessutom för just 99:-/månad de tre första månaderna, dock gäller det endast bredband.
Jag kommer alltså totalt att betala drygt 2 000:- för mycket under kommande år. Surt.
Vad kan man lära sig? Säg nej till telefonförsäljare. Be att få återkomma, be dem skicka uppgifterna per post eller e-post. Säg nej om de säger att detta endast går att teckna via telefon. Vill du slippa dem så använd NIX.
Bind inte! Se till att kunna välja, om du vill kunna välja.

Inga kommentarer: