23 oktober 2010

Bo i Höör?

Skulle du kunna tänka dig att bo i Höör? Det duggregnar ute när detta skrivs inne i brasrummet på Stiftsgården Åkersberg. Naturen är gripande vacker trots detta. Bokskogen utanför fönstret har fortfarande många löv kvar och på marken finns en matta av detsamma. Det är något alldeles speciellt. Att uppleva en bokskog om våren då med en vit matta av vitsippor och skir grönska som silar genom de gröna löven torde vara en upplevelse. Vägarna slingrar sig fram i det lätt kuperade landskapet och för en norrlänning så är det obekant, smått och trångt. Jag kan tänka mig att vägarna inspirerar både mopedåkare och motorcykelåkare.
Husen är små och låga, byggda nära marken. Det är trångt i samhällena, tomterna är små och jag saknar vidderna. Allt är tätare och mindre, i alla fall är det min upplevelse.
Så...kan jag tänka mig att bo här? Jag vet inte...förra vintern hade man rejält med snö, som hemma faktiskt även om vintern var kortare. Annars är det mycket regn och ingen direkt vinter. Men människorna och området intresserar. Det är expansivt och mycket händer. Och det är ingen avfolkningsbygd. Men som sagt...jag vet inte...

Inga kommentarer: