27 oktober 2010

Blodgiveri

I morse så var det återigen dags för mig att göra en samhällelig insats, att lämna blod. Var tredje månad ungefär så är det tid för det. Det är en trevligt avbrott i vardagen och den macka och kaffe som man får efter tappningen smakar särskilt gott.
Man får en liten hälsokoll. Har du stressat hit får jag frågan. Jo, det har jag väl tycker jag. Då kanske vi ska vänta med att ta blodtrycket menar sköterskan men vi kan ta ändå kommer hon fram till. 140/85 blev resultatet och jag får godkänt. HB 164 efter tappning, även det godkänt.
Till förmånen med att lämna blod finns även att man kan få ta två trisslotter som"betalning". Nästan alla väljer det.
Om kvällen skrapar jag med outsäglig spänning... Det resulterar i en ny lott.
Spänningen hålls vid liv...

Inga kommentarer: