24 oktober 2010

Allsvenskan

Jo, som sagt så har jag varit på min första allsvenska fotbollsmatch. Det är mycket man kan göra efter de fyllda femtio däribland detta. Kanske var det även de blivande svenska mästarna HIF som jag fick se köra över Åtvidaberg på Olympia i Helsingborg. Det var stundtals endast ett lag på banan och hade turen varit framme någon gång till så hade slutresultatet blivit 5-0. Nu blev det 3-0. Det är en imponerade upplevelse att sitta bland 9 200 andra personer som intensivt kollar på när 22 vuxna män kämpar om en liten boll. Man dras lätt med. Man klappar i händerna både för att hylla laget och insatserna och även att försöka hålla värmen i duggregnet med några få plusgrader. Mössa, vantar långkalsonger, fleecetröja och regnjacka behövdes verkligen!
Det är storbild, reprisbilder från olika vinklar och halsdukar och hejarklackar och långa teelobjektiv och egen kommentatorsstudio och en grön fin gräsmatta. Det är mycket att ta in när man sitter på rad två. Rad ett finns inte...alltså sitter man nära men med dålig överblick. Det är tempo i arrangemanget och välordnat. Proffsigt och säkert också inkomstbringande. Fotboll är inget utan supporters läser jag och det är nog sant. Och L som satt med på min bänk och fyllde år denna dag blev helt nöjd som den fotbollsspelare den är.
Ska jag då besöka någon fler match? Mjae, kanske. Jag har inget stort och genuint fotbollsintresse men jag kan gott dras med i tempot och i matchen. Problemet är att allsvensk fotboll spelas så avsides. Det blir så många mil för att få se. Man jag är tacksam för att jag fick vara med och kolla om det så bara blev för en enda gång.

Inga kommentarer: