24 augusti 2010

Spekulationer

Det spekuleras nu i en del press huruvida det var det vänstra landningsstället som skulle ha varit orsaken till olyckan i Norge med en Spitfire där Bertil Gerhardt omkom.
Det ligger i sakens natur. Man vill veta, gärna så fort som möjligt.
Den norska utredaren är närmast 100% säker att det inte var något fel på landningsstället.
"Vi lyfte runt flygplanet med hjälp av en kran och det rullade utan problem bort till den hangar där vi nu ska göra vår undersökningen" säger han till DN. Samma tidning har tidigare presenterat bilder på ett landningsställ som inte gått in helt. Trots detta genomförde Bertil en landning i Västerås för att tanka innan ha begav sig till Norge. En landning utan problem.
I norska Nettavisen så meddelar man nu att haverikommisinoen har sett på den video som filmar bland annat landningen men att det är för tidigt att dra några slutsatser. Man noterar dock;
I denne flytypen er piloten vedlig sårbar, og har lite beskyttelse når flyet lander på hodet.
Det får mig att tänka på den kapoteringsbock som finns på jaktflygplan för att förhindra att piloten allvarligt skadas vid en vurpa. Vid hög fart håller denna givetvis inte men jag undrar ändå om det är som den norska personen vid haverikommissionen säger.
Dagbladet har en bild av den havererade Spitfiren. Den ser förhållandevis oskadd ut vad man kan se. Även huven ser rätt OK ut även om det är svårt att avgöra. Det stärker min egen teori.

Inga kommentarer: