5 maj 2010

Läge

Så...en dryg vecka efter min ögonlaseroperation så är läget gott. Jag ser fantastiskt bra med mitt vänstra öga och något sämre på mitt högra. Det kan komma att bli så att höger öga behöver göras om. Ett besök hos en optiker får utvisa detta. Besvären har varit ringa för att inte säga obefintliga. Själva operationsdagen så skavde lite lite lätt i ögonen för att redan dagen efter vara borta. Jag har ännu lite motljusstörningar. Billysen till exempel blir som lite större bollar eller stjärnfilter. Det är eventuellt något som jag kommer att få leva med.
Att direkt se bra om morgonen, när jag ska in i en dusch, titta bakåt för att backa en bil etc är en häftig upplevelse. Det är i många stycken en ny värld. Inget regn eller dimma eller smuts på glasögonen är en annan upplevelse, något som jag vant mig vid som något helt normalt efter att i ca 40 år haft glasögon.
Behovet av läsglasögon har däremot blivit akut. Jag har köpt flera billiga varianter men eftersom behovet av styrka är olika på höger respektive vänster öga så är inget perfekt ännu. Funderar på att leka optiker och byta lite glas mellan olika styrkor för att få till det någorlunda. Sedan blir det givetvis till att skaffa terminalglasögon som jag tänkte att min arbetsgivare pliktskyldigast ska få betala.

Inga kommentarer: