3 februari 2010

Löd

Ja, vad kallas det. Lödpest? Vi har en liten läcka på ett rör till ena acktanken. Det fuktar. Det rinner eller droppar inte men det oroar. Kan det bli akut större? Och hur länge ha det funnits?
Det behöver åtgärdas. Samtal ska ringas imorgon. Jag upptäckte det av en slump. En hink som stod på rätt ställe fylld med bra tändmaterial hade plötsligt inte blivit bra tändmaterial. Det hade blivit blött. Av vad?undrade jag bekymmersamt.
Under rörisoleringen så fanns problemet. En mjuklödning i ett 22mm kopparrör fuktar. Jag misstänker att det delvis är en kallödning som nu, efter några år har gått upp. Kanske drabbats av pest, eller vad det nu kallas. Det är lite lömskt, men givetvis bra att jag upptäckte det nu.
Jag tror inte att det är något akut fara. Det är ett lätt läckande rör som behöver lödas om lite.

Inga kommentarer: