9 januari 2010

Tur

Det blev en liten tripp till Linköping för att hämta hem en bil. Det har varit en resa om innefattat ömsom vin och ömsom vatten, bokstavligt. Vattnet har funnits som en följeslagare i fryst form genom landet. Det är kallt, ja mycket kallt. Och eftersom det kommer som en överaskning varje år så blir det problem för många. Järnvägen eller SJ eller vad det nu kallas gör väl sitt bästa men det blir snabbt problem. Det fryser och man fryser. Vi hade till en början 13 grader i vår kupe, vattnet frös i flera vagnar, Bistron stängdes av samma anledning och man kunde åka skridskor i en del korridorer eftersom det drog in snö. Signalfel etc gjorde att vi blev fyra timmar sen till Linköping. Brev ska skrivas till Järnvägen för att få ut ersättning. Det blir lite plåster på såret.
Vin har funnits på både Järnvägen och på ett hotell i Gävle. Först där fick vi nog upp värmen till slut känns det som.
Bilen som hämtades känns bra. En Peugeot 406 HDI -04 som gått 12'. Vi fick full tank och det har räckt ända hem; 110 mil.
Vi fick oss ett litet äventyr och en resa och en utflykt. Det har gått bra, vi har haft roligt. Men, visst, man ska inte göra detta denna årstid. Man allt har gått bra, tack och lov.

Inga kommentarer: