31 januari 2010

Gamle vän

Sj är numera en god vän. Vi hade ju en minst sagt besvärlig resa till Linköping för tre veckor sedan. Efter att ha försökt använda mig av SJ:s resegarantiformulär och där beskriva en fyratimmarsförsening och hur kallt det kan kännas att försöka sova i en kupé med blott 13 grader och att tvingas gå genom flera vagnar för att hitta en toalett som inte hade frusit ihop, en bistro som stängts av samma anledning etc så gav jag upp. Flera gånger gjorde jag detta försök via detta formulär. Så då satte jag mig i telefonkö. Efter en kvart hade jag avancerat från "du har plats; fem..i kön" till plats fyra..i kön, så gick det raskt snabbare. Och hör och häpna där hittade jag en trevlig kvinna. Just det, en trevlig kvinna! Vi hade en del mailkontakt och så löstes allt till det bästa. Vi fick tillbaka 956:- till vårt konto som hade stått för betalning av resan, 300:- i checkar att användas på SJ:s försäljningsställen samt 100:- i en blomstercheck.
Alltsomallt kostade vår resa för två personer Piteå - Linköping med liggvagn 600:- i slutändan. Slutet gott. Heja SJ!

Inga kommentarer: