26 januari 2010

Bevaka

Har du hamnat i bevakningsfällan? Sitter och väntar på att det ska hända något. Väntar på att det ska komma ett mail. Väntar på att det ska skrivas ett inlägg på Facebook. Väntar på att dagen ska gå. Väntar på att favoritprogrammet på TV ska börja. Väntar på att morgonen ska komma. Väntar på att sömnen ska infinna sig. Väntar och bevakar. Väntar till helgen. Längtar till sommaren. Härdar ut i blåsten och kylan. I väntan på något...annat? Vilket liv...?
Jag hörde att det för journalister blir lätt så. Man sitter vid sitt Internet och sina nyhetsbyråer och väntar och bevakar det som ska hända så att man får något att skriva om, dvs det som redan alla andra skriver om. Man måste ju vara först med en nyhet. Annars blir man efter. Och att vara först med en nyhet är alltid viktigast. Istället för att åka ut och skapa och göra nyheter sitter man inne och bevakar och väntar på allt det där andra som ska hända.

Kanske är denna väntan/längtan/bevakning i grunden en stress. Man har så mycket att göra och kan alltid göra så mycket och har alltid så många möjligheter i sitt liv att det blir ingenting gjort. Bara det allra nödvändigaste görs. Resten är en oförmögen väntan..
Typ.

Inga kommentarer: