2 augusti 2009

Flyg

Jag tänker tillbaka på gårdagskvällens flyg med min paramotor. Jag startade från Blåslanda strax före 19. När jag kom upp så hade jag radiokontakt med P som hemma gjorde sig iordning för att åka ut till fältet och flyga. Först tog jag en sväng i medvinden till Hemmingsmark. Jag flög över de stora gräsytorna vid Hifton, rundade snustorget och flög sedan över Gåssjön tillbaka till Blåsmark. T skulle starta hemma i Storfors så jag beslöt att möta honom. Det gick rätt segt i motvinden mot Hortlax men där mötte jag honom. Jag fick senare höra att hans 3:e trikestart i sommar hade gått alldeles utmärkt. Jag flög några svängar över Storfors och Bergsviken, kollade på buggybanan på Flakaberg och njöt av utsikten över Öholmabron. Sedan bar det av hemåt i medvinden. Efter några svängar över byn så såg jag P starta på Blåslanda. Vi har som alltid trevlig radiokontakt även om min radio har lite begränsad räckvidd.
Efter ett tag drog jag vidare mot Svensbyn och Edet. Verkligen fint med alla stora ängar, Perudden och Svensbyfjärden. Väl hemma igen så började det snart vara dags för landning. Några minuter efter min landning så kom P ned och vi tog oss ett "after fly" på vår altan. Vi hade garanterat mycket att prata om. Två timmar i luften känns i kroppen. Men det var två verkligt fina timmar.

Inga kommentarer: