15 juni 2009

Stöld

Ja, det måste väl kallas så när någon tar det som inte tillhör den personen. Gode vännen P skulle låna min traktor för att lasta av några säckar ved. Jag gjorde i ordning traktorn och kopplade loss den från det lass med ved som jag hade på timmervagnet. Jag kollade lite slött på tankmätaren som jag visste pendlade kring 1/4 kvar av full tank. Det skulle räcka till P. Tankmätaren visade på noll. Hm! Fel på mätaren-troligt. Tankläcka-mindre troligt. Fel i minnet-rätt möjligt... Jag öppnade tanklocket och stack ned en pinne. Jodå, det var var två centimeter diesel kvar. Med andra ord, tom tank. När P kom för att hämta traktorn så beskrev jag problemet och han skulle fylla upp den.
När en kund senare på kvällen behövde bränsle så upptäckte jag vad mer som skett. En fatpump saknades. Lägger man ihop dessa två saker så kan man få ett visst samband...
Jag blir störd, irriterad och förb... All denna möda för gissningsvis 7-8 liter. Till saken hör att det fanns åtskilliga fler saker att lägga vantarna på. Vid traktorn stod en motorsåg, en bränsledunk till densamma. För att komma in till fatpumpen så har personen/personerna passerat ett antal rätt värdefulla saker. Allt verkar vara lämnat. Den/de var alltså bara ute efter diesel.
Någon/några har varit in till mig som inte ska vara där. Det är en skitsak som är stulen, det är inte det. Men någon har olovandes gått in där den inte hör hemma. Det är fördj...

Inga kommentarer: