30 juni 2009

Bro

Sitter på bron i den blekvita solens morgonsken. Det är ännu blott sjutton grader och dagen har just börjat. Kvart i sex så var det dags att stiga upp. Semester. Kunde inte sova mer och det är helt OK. Ljuset flödar och då ska man inte alltid sova så mycket. Minns morgondagen då vi gjorde stan och besökte en massa olika affärer utanför gågatan. Varor och ärenden inhandlades och utfördes. Minns även att jag hade öppet i min lilla butik och att dörren stod öppen. Alldeles nyss var det vinter, dragigt och kallt. Nu kommer kunder i shorts och sitter inne en stund, tar en kopp och pratar. Ett riktigt gubbdagis för många. Minns även mitt sena kvällsflyg i rätt så OK luft och att jag hörde Peter ropade på min radio men att han inte hörde mig. Kanske var det kvällsflyget som gjorde att jag både hade svårt att somna och att jag vaknade tidigt. Eller kan det ha med åldern att göra?
Idag blir det en av årets varmaste dagar. Undrar om man skulle hinna ut och gå stora rundan innan hettan slår till. Inte minst hunden skulle uppskatta det - det var länge sedan hon kom sig ut.

Inga kommentarer: