18 april 2009

Life and blogg reloaded

Än har inte slutet nått mig. Bloggen startar om, varvar upp och får liv igen. Påskens budskap når även hit om man gillar att tänka i fromma banor.
Hopp. Det kan vara bra när det finns hopp. När det i alla fall verkar finnas hopp. Då finns det genast liv igen. Då kan det spira och gro, växa och bli något nytt. Jag hoppas.
Träna. Jo, det vandras en hel del. Byns vägar nöts. 32 km hittills denna vecka. Mest gång i rask takt men även någon mils springning...
Behandla. Ja, suck...min axel krånglar. Och har gjort så sen i somras. Blir väl bättre...är ingen bra taktik. Frozen shoulder har jag lärt mig idag av Y att man kan få. Låång behandling...
Men det började med ett besök på Step in och dess sjukgymnastik. Första gången jag är in på detta tränings- och behandlingspalats. Alla ser friska och glada ut. Lyckade. De hälsar. Alla hälsar. Alla verkar nöjda med att Ha Börjat Träna Sin Kropp! Då blir man glad frisk och Stark. Verkar det som. Jag träffar J som snart är färdig sjukgymnast. Han är duktig. Hans handledare E sitter i ett hörn och tjuvlyssnar när jag beskriver mina problem och kollar hur han undersöker. Spinalis...viskar de bakom min rygg...det låter oroväckande. Det blir rörelser och prat. Och återbesök för ett träniningsprogram. J ritar och visar uppe i palatsets svettdrivande övervåning, närmare himlen om man så vill säga. Kanske kommer man dit och man tränar tillräckligt. Och visst skymtar jag PIF's allsvenska damlag, eller delar av det. Det pratas engelska. Och visst är hon där; Kaylyn Kyle från Canada som jag känner igen från Blaskan. Alla verkar vara där. Alla lyckade. Alla som vill lyckas. Alla som går på ett band för att träna sin gång fast de står stilla. Fast det är sol och vår ute, så går man inne. Det verkar vara det rätta. Jag har bara inte förstått ännu. Man har väl betalat för att gå inne och då gör man väl det.
Jag testar de övningar som J har ritat. 3x25, 3x i veckan. Då ska jag bli bra. Tack.
Massage. Jag åker till Y för att få halvkroppsmassage. Denna lilla kvinna med sina små händer masserar mig varm och öm. Nypor av järn. Dålig rörlighet, mycket spänningar. Kan tro det säger jag... Du Måste få upp rörligheten säger hon och spänner sina ljusblå i mig. Jo, jo... Jag vill inte ha en fryst axel. Jag vill kunna röra min nacke.
Dags alltså att inte bara gå sina mil. Dags att röra på det stela. Basta!

Inga kommentarer: