20 mars 2009

Blogg reloaded

Omstart så att säga! Så här i fastan kan det vara bra och till och med nyttigt med en bloggfasta. I detta fall inte med några högre motiv bara det att livet krävde det. Paus, vila, eftertanke, broms eller något annat vackert ord.
Bank. Hur gör man för att byta bank? Inte för att det är aktuellt men i dessa bonustider så vill man vara förberedd. Kunden har makt. Här ska bytas om man inte är nöjd. Här ska man ställa sig själv i centrum och inte bara knyta näven i den berömda fickan. Här är det handling som gäller. SEB har krupit till sitt rättmätiga kors och fler hakar på. Det är rätt. Kunderna har makt. Så hur gör man? Låt oss säga att jag vill byta bank, räcker det då med ett telefonsamtal till den nya banken med uppgivande av personnummer och be dem fixa resten eller iaf komma med ett förslag om nya fina räntor och nya kort och nya spar- och lönekonton? Jag kan skriva på fullmakt etc och även ge dem i uppdrag att bryta ingångna avtal etc. Inte för att det är aktuellt men jag känner att jag vill vara förberedd.
Marginalen. Den ränta som bankerna ger är usel. Jag säger att den ränta som bankerna ger är....just det usel! En procent, typ om du har tur. Min bank ger detta ungefär. För att hitta ett alternativ så har jag under några månader anlitat Forex. Nu har även de sänkt och sänkt sin ränta. Det är uselt! Då kan jag tipsa om Marginalen. 3,5% i sparränta. Och faktiskt väldigt få hakar. Fria uttag, statlig insättningsgaranti och allt sköts via din dator. Du ser direkt hur mycket sparräntan har genererat. Mina 5 000:- har på några veckor genererat 1,92 SEK i ränta. Man blir nästan rörd... Hur som helst så är det ett alternativ.
Våren. Det är ett väldigt tjat om våren. Nu idag är det vårdagjämning. Kl 11:44 har jag tvingats inse. Så då lyfter vi våra blickar...och andas in den framtid som är vår. Varför ska man hela tiden längta till det som ska komma? Man kan faktisk leva om vintern. Man kan faktiskt hitta glädje, ro, frid, mening, kärlek, hopp, tro även om det inte är vår och sommar. Man kan faktisk leva under andra tider på året. För det kommer ju en tid med regn, mygg, knott, getingar, bräms, flugor, hetta, varma bilar och press att hinna med allt under den korta tid då allt ska njutas och göras. Alltså; lev idag. Älska idag. Tro och hoppas idag för det är den enda stund du har, du vet. Det blir inte bättre, sen, i denna gröna skimrande framtid. Det blir bara annorlunda.
Lite negativt det där kanske...men kanske lite krasst också. Livet är nu. Njut då idag!

Inga kommentarer: