27 februari 2009

Getingstick

Nej, jag yrar inte. Inte mer än vanligt i alla fall. När snön ligger meterdjup och jag läser av utetempen till 16 grader kallt så fick jag ett getingstick. Det skedde givetvis inomhus i mitt pannrum. Jag skulle som vanligt lägga in ved i pannan och jag jag greppade ett vedträ så högg det till. Vi brukar ha getingar i veden. Jag gissar att de övervintrar där och när de sedan kommer in i värmen så blir det genast sommar för dem och det är dags att vakna. De flyger sömnigt iväg och jag brukar släppa ut dem mot en säker död...
Denna lilla krabat fanns på undersidan om ett vedträ och försvarade sig med full kraft. Mitt bett uppvisar alla kända tecken såsom en sprängande känsla och en röd liten ros.
Jag undrar om detta kan vara bra. Kanske kommer jag att bli immun mot myggbett till sommaren. En dos redan nu så att säga av giftet? Fast man undrar om det är samma gift. Det är nog bara att börja längta till sommmaren och alla mygg...

Inga kommentarer: