1 januari 2009

Kommentarer

Jag testar och tar bort ordkontrollen för kommentarer. Alltså den bild som man måste skriva in för att kunna publicera sin kommentar på denna och andra bloggar. Det märkliga är att jag och andra läsare inte kan se denna bild i Explorer men väl i Google chrome och även i Mozilla firefox. På andra bloggar kan jag se den både i IE och FF... Så jag testar att ta bort den. Vi får väl se om det blir fler spam. Denna metod kallas ju även captcha och enlig wikipedia så är
ordet
captcha en alternativ, ljudenlig stavning av det engelska ordet capture (fångst). Det är alltså ett slags fälla. Ibland förklaras ordet captcha som en förkortning för "Completely Automated Public Turing-test to tell Computers and Humans Apart"
En captcha är alltså:
en "robotfälla", ett test som antas vara lätt att lösa för människor, men inte för automatiska datorprogram.

Se där. Man lär sig något nytt varje dag även denna dag den första på det nya året. Första gången jag kom i kontakt med detta ord var när jag skulle göra en webb i Joomla och kollade på möjliga gästböcker. De fanns då både med chaptcha och utan.

Inga kommentarer: