7 januari 2009

Hemma

Hemma igen efter lägret. Trött och nöjd med att ha fått vara med så härliga människor några dagar. Största orsaken till min trötthet var ett besök på Sunderby sjukhus natten mot måndag då vi kom hem först vid 4-tiden. Sköterskan som tog emot oss tyckte att vi inte skulle uppsöka sjukvården på natten... Man kan har mycket att säga om det, till exempel att vi kontaktat akuten i Piteå och fått rådet att åka till Sunderbyn samt att det ju faktiskt händer saker på natten som man inte kan ha kontroll över. Vi var överens om att hon nog bara hade en dålig natt.
Idag skiner solen och det är kallt. Jag står och tankar lite ljus i fönstret och mår gott av det.
Och just när jag skrivit det så blev det strömavbrott... Det har varit för många avbrott av el leveransen i vinter tycker jag. Nu dröjde det bara ca 30 minuter innan vi åter hade kontakt med kraften men ändå. Eftersom jag hade vedpannan full med ved blev det till att koppla in den till växelriktaren för att köra laddningspumpen till acktankarna så det var inga problem. Problemet vara att jag blev så kaffesugen... Så det blev till att göra upp eld i järnspisen i köket för att få i sig den ändla drycken. Den var bitvis belamrad med gamal matrester så det tog ett tag innan de bränts bort från alla de skrymslen och vrår som döljer sig i en järnspis. En fadd lukt av gammal mat spred sig i huset...
Nu är både strömmen återkomen och kaffet urdruckit. På något vis känns det bra att med 17 grader utanför knuten ha möjlighet att i alla fall hålla sig med varmt kaffe och värme.

Inga kommentarer: