2 december 2008

Lurad?

Har du också stått där på Noliamässan i Piteå och kollat på en skicklig försäljare som säljer lim i alla dess former? Har pratar göteborgska och har en otrolig svada. NASA heter limmet han säljer och de ringa varorna i den uppvisade påsen kostar 250:- och sedan slänger han ned två till av det ena och tre till av det andra limmet och så kostar allt bara 100:- och sen tar han fram sin pärm och undrar om vi vill ha kvitto och då kostar det 125:- Alla köper utan kvitto. Men det var inte det jag syftade på.
När man då kommer hem så börjar man undra lite på vad man egentligen köpt. Lite skeptiskt kollar man in de olika tuberna och undrar stilla; när ska jag använda de här då? Påsen blir hängade på en spik och oftast glömd.
Icke då! Det märkliga har hänt att jag är nöjd. Mycket nöjd. Snabblimmet (cyanoakrylat)fungerar alldeles utmärkt och den rulle som man "bara ska knåda mellan fingrarna och sedan kan du borra, gänga etc" fungerar alldeles utmärkt. Det konstiga är att jag bara gör precis som han gjorde i sin demonstration och det fungerar. Gör jag något fel? Det blir kanonhårt och verkar hålla alldeles utmärkt. Det kan, verkar det som, få gå lite lätt någon gång!

Inga kommentarer: