6 december 2008

Jag skickade ett mail till Piteå-tidningens chefredaktör Matti Lilja angående namnpubliceringen av 50-åringens fru. Inom en timme hade han svarat vilket jag tycker är mycket bra. Han försvarar givetvis publiceringen med att den har "övervägts nogsamt". Han menar vidare att det "inte är klandervärt att få sitt namn publicerat i tidningen". "Kvinnan har ju inte gjort något dåligt" vidare.
Jag gillar det ändå inte. Att vilja, eller få frågan om att finnas med i tidningen med sitt namn men inte på bild ger dubbla budskap. Både offentlig och fördold. Att inte namnge henne skulle ge mer rättvisa och insikt för hennes situation. Det har inget läsvärde och är inte av allmänintresse anser jag och jag noterar att Lilja väljer att inte svara på de påståendena.
Vidare skriver han att "aftonbladet har stulit vår artikel rakt av" vilket man inte accepterar. Det kan jag förstå. Han menar även att "hon över huvud taget inte vill framträda i Aftonbladet" och att de mest troligt inte kontaktat henne.
Ändå så är detta heta nyheter och då väljer man att roffa åt sig även om människan kommer ikläm. Att då som en aftonbaldets läsare surfa in på PT:s webb för att få reda på hennes namn gör PTs val i första läget tokigt tycker jag.
Nog nu om denna fråga.
En god dag önskas!

Inga kommentarer: