12 december 2008

Inomhusflyg

Åker iväg en sväng till Piteå modellförarklubbs inomhusflyg och inomhusbilkörning denna gång förlagd till friidrottshallen på Nolia. Vi är ett gäng flygare som flyger våra depronplan. Själv hinner jag med åtta ackar vilket betyder att jag flyger nästan konstant under den tid jag är där. Och nu blir det lite fikonspråk. Mina ackar är verkligen av varierande kvalitet. Där finns gamla halvt utbrända ackar som bara ger tre minuters flygtid. En del två cellers har fortfarande kvar en hel del i sig och fungerar bra. Att hovra med min Mercury på en tvåcells ack är oftast bara möjligt i början av flygningen då acken är full, sedan sjunker spänningen något och kraften avtar. De två trecellers ackarna jag hade med mig ger betydligt mer kraft. Ja, nästan för mycket. Man hovrar lätt och taket känns lite för lågt...
Idag hade jag fått hem berömda DesirePower tvåcellers på 360mAh men med samma vikt. De fungerade alldeles utmärkt. Kraften liknar en trecellers men med den lägre vikten som en tvåcellers har. Den andra laddningen gav redan mer kraft och acken kommer troligen att utvecklas ännu mer. Jämn och bra effekt hela tiden med ett tydligt "slut". Verkligen en bra ack.

Inga kommentarer: