29 december 2008

Ensam kvar

För några år sedan så var jag ensam RC-handlare i Piteå kommun. Mitt lilla företag har funnits sedan 1994 och vuxit i långsam takt. Visst har tanken funnits att satsa fullt ut med både import och kraftig annonsering men dels har jag inte ansett mig ha tid och ork för det och sedan har jag nog inte riktigt vågat. Under en tid har jag haft två till att ta hänsyn till; Lindbloms marina och Piteå RC. Som bekant har Lindbloms gått i konkurs och just nu har Piteå RC utförsäljning på sitt lager. Det betyder att jag snart kommer att stå ensam kvar. TIllbaka till ursprunget alltså. Det är inte helt bra. Fler handlare gör att fler kommer i kontakt med hobbyn och det är i slutändan bra för alla. Nu gör jag det jag kan för att stå till tjänst för de som vill handla radiostyrt.
Denna branch är oerhört känslig för växlingar eftersom det är en hobby och att folk därför lägger pengar på den när man anser sig ha råd. Flera butiker har lagts ned i södra Sverige och jag fruktar att det kommer fler. Jag kan även tänka mig att någon av mina grossister kan tvingas gå samma väg. Finanskrisen skördar och kommer att skörda offer.
Själv känner jag mig rätt ohotat där. Jag tar inte ut någon lön och jag klarar tider av låg handel. Men visst hoppas jag att det kommer att vända. Snart!

Inga kommentarer: