25 november 2008

Prison break

Dags att skriva lite om Prison break igen. Måndagskvällar kl 22.00. En bra avslutning på första dagen i veckan efter att ha haft öppet i shopen.
Då är det läge att bara sjunka ned, ta på hörlurarna och kolla. På Prison breakes svenska sida finns en omröstning om Paul Kellerman är vid liv? Att han är vid liv leder just nu... Jag saknar honom i serien. Han förenade sitt perfekta yttre med ett inre kaos som länge bara lydde order, dödade och bedrog med sitt perfekta strikta yttre. Den som ska försöka ersätta honom som lejd mördare lyckas inte på långa vägar. Han går omkring och försöker se grym och cool ut med sina mörka solglasögon i mörka rum.
Överlag så tycker jag inte att bröderna Dominic Purcell som Lincoln Burrows och Wentworth Miller som Michael Scofield sticker ut värst mycket. Michael väser mest och verkar ha mycket på gång i sin hjärna och löser de mest infernaliskt svåra problem på ett ofta enkelt sätt. Det som räddar mig kvar just nu är utan tvekan William Fichtner som agent Mr. Alexander Mahone. Här finns mycket på utsidan. Här skär ångesten från insidan ut genom huden. Här lyser hatet och kärleken rätt ut.
Som sagt Mahone räddar mig kvar efter att Peter Stormare som John Abruzzi lämnade serien rätt tidigt.
Det är sagt att denna säsong, den fjärde, ska vara den sista men jag tvivlar. Dessa evighetsserier med sina cliffhangers och otydliga slut har nog aldrig några slut.

Inga kommentarer: