15 november 2008

Lördagskväll

Fjorton personer i sina bästa år gjorde en helkväll tillsammans. Den började med samåkningssamling hemma hos oss där vi packade in oss i tre fulla bilar. Sedan bar det av till "Ett tradarfik i motorvägens skugga..." för att citera Vintersagan av Ted Ström. Patsen var Jävre där han håller till. Tommy alltså. Kanske är det mer catering än kök för honom. Eller mer lunchservering än restaurang en lördagskväll med bokade bord och allt. Lite dragig lokal, full belysning, ljus som slocknat på borden, vi gäster fick duka själva och själva hämta maten, betalning i förväg, skrapiga stolar på stengolv etc. 
Men maten kom snabbt och var mycket god. Relaltivt billigt också. Kanske låter jag nu bara västerländskt bortskämd vältrande i sitt överflöd men det här var nog inte riktigt vad vi förväntat oss. Efterätter lyste med sin frånvaro, förutom en kladdkaka som verkade vilat länge. En busslast resernärer förslagsvis på väg att besöka polcirkeln hemmahörande i Värnamo som snabbt behöver ett förbeställt mål mat innan man landar på ett hotell i förslagsvis Luleå är nog mera lämpade för denna vägkrog. "De e då som de stora vemodet rullar in..." tänker jag när vi åkte vidare i mörkret och kylan till efterfesten.
Där fanns efterätten inhandlad på vägen och efter besök i några av hemmens olika frysboxar. Där kom kvällen till sin rätt med prat om allt möjligt för att sluta närmare midnatt. Vi har ju torts allt uppnått en ålder då man lägger sig i rimlig tid.

Inga kommentarer: